- Rejält med strimlat älgkött eller nötkött
- 2 skivade gula lökar
- 2 slantade morötter
- 2 L kantareller eller trattkantareller
- 1 rejäl bit finhackad rotselleri
- 1 slantad palsternacka
- 2 skapligt finhackade äpplen
- salt och nymalen svartpeppar
- en skvätt viltfond (smaka er fram)
- 8 krossade enbär,kan ökas om man vill ha mer viltsmak)
- 5-8 dl grädde såklart
- ev svartvinbärsgele
måndag 20 december 2010
Skogspytt på Muurikkan
Har du tröttnat på pinnbröd och hotdogs vid lägerelden? Då är Muurikka lösningen på det problemet! Tänk vad härligt att få rykande het mat som kittlar smaklökarna hos gänget vid lägerbålet,fisketuren eller efter skidturen i skogen...
Etiketter:
Muurikka-mat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Du har kommit igång riktigt med det här bloggande..väldigt stolt över dig "Tant" ^^
SvaraRaderaMen det är inte lätt och lära gammal tanter blogga ;-)men håll i hatten för nu kör jag på!
SvaraRaderaStrålande!
SvaraRaderaJag har en annan (gammal) mattant som jag följer någonstans. Nu har jag alltså två mattanter som kan förgylla både kaffebordet och matsalsmöbeln :-)
hehe..Du är så välkommen att följa oss gamla mattanter! :-)
SvaraRadera