Har du liksom jag ledsnat på att hacka smör och försöka blanda ihop det med mjöl till en frasig pajdeg? *suck* Då är genvägen här!!!
2 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
50 g smör
ca 1 dl pärlsocker
Fyllning:
2 äpplen i smala klyftor
kanel och strösocker
riven mandelmassa
1/2 dl grovhackade hasselnötter
Snabb efterrätt! Vispa ägg och socker pösigt,tillsätt mjölet och häll ut i en smord pajform. Strö över de kanel-och sockervända äppelklyftorna. Ringla över smält smör eller skär smör med osthyvlen. Toppa med nötter,riven mandelmassa och pärlsocker.
Gräddas på mittenfalsen i 175 grader varm ugn,20-25 minuter.
Serveras med fluffig vaniljvisp! Mumsfilibabba...
Vill man variera fyllningen så är det bara fantasin som sätter gränser...men blåbär vända i socker och potatismjöl är gudomligt gott också,eller varför inte slå till när rabarberna börjar spira? 3-4 stjälkar rabarber i centimetertjocka slantar ger hastpajen en somrig smak!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar