torsdag 8 september 2011

Blixts baileyskaka

En saftig kaka med smak av baileys gifter sig finfint med en mugg java! Du bakar den snabbt och smidigt,och den kan med fördel serveras med vispad grädde och hackade valnötter till...

3 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl baileys
50 g smält smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
lite florsocker att pudra kakan med



Vispa äggen och sockret. Tillsätt de blandade torrvarorna,och därefter det smälta smöret och baileysen. Häll smeten i en ganska rejäl sockerkaksform,gärna en med löstagbar botten. grädda kakan på nedersta falsen i ugnen 175 grader i 40-50 minuter. Sikta över florsockret före servering,avnjutes med en rejäl mugg kaffe! Vill man lyxa till det ytterligare,så sitter det inte fel med vispad grädde och hackade valnötter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar