söndag 6 november 2011

Focaccia

Nybakad focaccia till en mustig svampsoppa är suveränt gott! Testa du också,du lär inte ångra dig...Lätt att baka dessutom!

7 dl vetemjöl
25 g jäst (blå)
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
färsk rosmarin 
2-3 skivade vitlöksklyftor
1/2 strimlad rödlök
soltorkade tomater
flingsalt
3 msk olivolja

Värm vattnet till 37 grader,och blanda med den finfördelade jästen. Tillsätt mjöl,salt och olivolja. Blanda ihop degen,låt jäsa under duk i 40 minuter. Därefter häller man upp degen i en oljad långpanna. Jag använde den mindre modellen av långpanna med ett bakplåtsark i teflon i som jag penslade med olivolja,funkade kanon! Tryck ut degen i långpannan,låt degen jäsa under duk i 35 minuter till. Gör hål i degen med fingret,strö över vitlök,rödlök,rosmarin och flingsalt. Avsluta med att ringla över ca 3 msk olivolja och grädda mitt i ugnen,15 minuter i 225 graders ugnsvärme. Brödet doftar minst lika ljuvligt som det smakar!



Nybakad Focaccia smakar så ljuvligt att margarin känns överflödigt...

2 kommentarer: