söndag 13 november 2011

Havrekakor med chokladtäcke

Snabbt och smidigt bakar man dessa havrekakor,som är perfekta till kaffet eller när godissuget sätter in!

8 dl havregryn
1/2 dl vetmjöl
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
175 g smält smör
1/2 dl ljus sirap
mörk choklad


Blanda torrvarorna,och tillsätt det smälta smöret och sirapen. Fördela smeten i en liten långpanna,gärna med ett bakplåtspapper i teflon så blir det mera lätthanterligt efter gräddningen. Bakas i mitten av ugnen 8-10 minuter i 200 graders värme.Ta ut och låt svalna av medan man smälter blockchokladen över ett vattenbad. Bred ut chokladen och gör gärna mönster i den smälta chokladen med hjälp av en simpel gaffel. Låt kakan kallna i kylen innan den skärs i rutor. Föredrar man ljus choklad funkar det väldigt bra också,men kakan känns lite sötare då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar