onsdag 9 november 2011

Mumsigt hälsobröd!

Hälsobröd..kan det vara gott?! Om man fastnat i "vitt-bröd-träsket" så undrar man ju,men det här brödet är riktigt saftigt och gott! Busenkelt att göra utan massa jäsning och knådning dessutom...

4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
4 dl blandade frön: krossat linfrö,solrosfrö,vetekross eller varför inte rågkross?
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl olja (olivolja fungerar perfekt också)
0,5 dl mörk sirap
1 L filmjölk





Blanda torrvarorna, tillsätt oljan och därefter sirapen och slutligen filmjölken. Pensla två brödformar med olja och fördela smeten i dessa. Grädda på mittenfalsen 100 minuter i 175 graders ugnsvärme. Ta ut formarna och vänd dem upp och ned på ett galler så de får svalna av. 


Avnjutes ljummet med smör eller avsvalnat med ost/skinka eller keso och tomatskivor. Solroskärnorna blir lätt gröna till färgen efter att de varit i ugnen,så lite halloweenkänsla över brödet blir det också...Frys in som limpa eller kortare tid som skivat bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar