måndag 7 maj 2012

Förälskade kräftstjärtar!

Busenkel pastasås med lite vuxnare smak! Både godare och roligare än vanliga pastasåser,och det gör det ju inte sämre...

1 burk creme fraiche gourmet,saffran och tomat
1 gul lök
ev purjolök
färska champinjoner
2-3 vitlöksklyftor
salt
grovmalen svartpeppar 
1 dl grädde
1 burk kräftstjärtar i lag


Hacka löken och dela champinjonerna i klyftor. Bryn i smör och pressa över vitlöken,är man vitlöksälskare som jag kan man vara mer generös. Salta och peppra,tillsätt den smaksatta creme fraichen och pytsa över grädden för en rinnigare sås. Lägg i de avrunna kräftstjärtarna på slutet och låt dem bli genomvarma,skaldjur blir sega om de får koka. Serveras med färsk pasta! Funkar givetvis med bulgur,cous-cous och quinoa med om man föredrar det. Mumsfillibabba! En perfekt rätt när man har annat att göra än hänga vid spisen en solig dag...Varför inte fylla matlådan med anrättningen? Det smakar lika bra efter en repa i micron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar