tisdag 4 januari 2011

Kräftsoppa

Kräftor är en favorit här hemma,och kombinerar man dessutom dessa med grädde så blir det succe! Det tar lite tid och pysslande,men det är verkligen värt besväret kan jag lova er.



Fond:

Skal från 1 kilo kräftor

1 hackad gul lök
4 hela vitlöksklyftor
2 dl vitvin
höfta i lite vatten

Låt sjuda länge,fyll på mer vatten om det behövs...

Sila bort skalen

Komplettera med lite tomatpure,ev lite stark chili (chilisås om det kniper) koka, reducerat till hälften


Rikligt med grädde

En dust cayennepeppar
2 småskvättar sherry
salt o peppar efter behag

Bryn ett gäng färska champinjoner, 1/2 strimlad purjolök...salta o peppra


Pytsa i det brynta,red av med maizena och lägg i mycket kräftstjärtar och klokött precis före serveringen


Servera med vitlöksbröd,passar som ensamrätt på kvällen eller förrätt






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar