måndag 10 januari 2011

Kvällsgott med tonfisksuffle'

När man ledsnat på varma mackor kan denna goda tonfiskrätt sitta fint. det går fort att slänga ihop,och inmundigas gärna med lite fräsch sallad till.

Några skivor kantskuret vitt bröd
1 burk tonfisk i vatten
klippt dill
 5-6 äggvitor
några msk majonnäs
salt peppar
ost


Kantskär brödet och lägg i en ugnseldfast form så det bildar ett brödlager. Fördela tonfisken och den klippta dillen över. Det går bra med fryst dill också. Lägg över ost. Vispa äggvitorna och tillsätt majonnäsen samt salta och peppra. Bred ut blandningen så den bildar ett lock över anrättningen,tillagas i 225 ca 15-20 minuter. Sufflen ska bli lite gyllenbrun och den får inte stå inne så länge att brödet blir hårt och torrt. 




Snabbt och smidigt kvällsmys!




Fotot visar tillagningen halvvägs. Jag hade inte riven ost hemma,men skivad ost fungerar ypperligt också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar