söndag 2 januari 2011

Krabbelurer på Muurikka eller i stekpanna

Efter en dag ute i friska luften blir man sugen på något sött och gott,och vad smakar då bättre än egenhändigt stekta krabbelurer. Dessa har lite olika namn och förkommer i scoutsammanhang eller Mulleverksamhet med små lekfulla barn. Jag vägrar bli gammal,så vi avnjuter dessa ute i naturen och inne vid braskaminen hemma!

2 ägg

1½ dl socker

4½ dl vetemjöl

1½ dl mjölk

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker poröst. Blanda torrvarorna,vänd ner i smeten samt tillsätt mjölken. Smeten blir lite seg/trögflytande då är det som det ska! Låt smöret smälta i Muurikkan eller stekpannan, klicka därefter i matskedsstora klickar. Tänk på att smeten flyter ut. Vänd på krabbelurerna i pannan och vänd avslutningsvis i strösocker. Serveras med sylt,mumsigt! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar