fredag 11 mars 2011

Kantarellstrudel

Perfekt förrätt eller om man är sugen på något kvällsgott för oss som älskar vilt! Filodegen gör det hela väldigt frasigt och rätten blir inte så mäktig som rätter med smördeg och liknande.


1 L kantareller
1 gul lök
500 g älgfärs
1/2 paket filodeg (finns i välsorterade frysdiskar)
1 dl gräddfil
olja
salt
peppar

Bryn kantareller,färs och lök samt salta och peppra. Lägg ut 2-3 filodegsark och ringla över lite matolja. Bred ut hälften av gräddfilen och därefter halva färsröran ovanpå. Lägg på ytterligare några filodegsark,och upprepa proceduren. Därefter rullar du ihop detta ungefär som när man gör rulltårta. Placera rullen med skarven mot plåten. Plåten bör vara oljad eller använd oljat bakplåtspapper. Grädda 20 minuter,200 grader. Serveras med en fräsch sallad eller med lingonsylt för att förstärka viltsmaken. Smaklig måltid!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar