torsdag 22 mars 2012

Busenkel kycklingpasta

Pastasås..hur kul är det egentligen? När man tröttnat på köttfärssås o sånt får man improvisera fram ett recept,och så pjåkigt blev det inte. Min testpanel betygsatte måltiden med 10 stekspadar av 10,och slickade faten... Perfekt till matsäckslådan på jobbet!

4-5 kycklingfileer
färska champinjoner
1 gul lök
1 paket bacon,klippt i bitar
1-2 paprikor
curry madras (1-2 msk)
salt o peppar
1-2 hönsbuljongtärningar,smaka er fram
ca 5 dl vatten
1/2 dl grädde
1-2 soltorkade tomater i små bitar
maizena att reda av såsen med


Strimla kycklingen och fräs i smör och curry. Tillsätt baconbitarna,den hackade löken och de klyftade champinjonerna. Häll på vattnet och tillsätt buljongtärning. Tycker man anrättningen ser lite torr ut är det bara att höfta på lite mer vatten och ev tillsätta en buljongtärning till. Salta och peppra. Släng i de tärnade paprikorna och den soltorkade tomaten när såsen puttrat 15 minuter så behålls tuggmotståndet. Kycklingen blir väldigt mör när den får stå och småputtra ett tag. Häll i grädden och red av! Här serverade jag den med pastafjärilar,men det är ännu mumsigare med färsk pasta med pesto- eller svampfyllning,beroende på vad ens smaklökar tilltalas av... perfekt lunchlåda som smakar nylagat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar