lördag 31 mars 2012

Blixtsnabba tunnbröd!

Hembakade tunnbröd är bland det smidigaste som finns när man vill förgylla sin tillvaro lite! Om man inte har tillgång till en gammal vedeldad järnspis så går det ypperligt att baka dem i en vanlig het,torr stekpanna. Inmundigar man dem med en rejäl klick smör,så är din lycka gjord...

5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1/2-1 tsk anis (mortlad)
2 dl mjölk

Blanda torrvarorna och pytsa i mjölken,blanda samman till en deg som sedan fördelas i 12-15 bitar. Kavla ut varje degbit väldigt tunt,borsta bort överflödigt mjöl från brödet och baka/stek på hög värme och vänd en gång. När brödet börjar "pysa upp" med små luftfickor brukar det vara lagom att vända det. ( ca 1-2 min på varje sida) Servera direkt med en rejäl klick smör...

 Tunnbrödet gräddas lite gemytligt på järnspisen,perfekt när det är strömavbrott på vischan...

Efter första vändningen...

 Serveras med smööööör...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar