söndag 11 mars 2012

Pollykaka

Sötsugen? Då är den kladdiga pollykakan lösningen på dina problem! Enkel och snabb att slänga ihop,och min testpanel har gett det 10 av 10 brödkavlar!

200 g mörk choklad
175 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 stor påse Polly

Smält chokladen i bitar tillsammans med den mörka chokladen,jag smälter det på relativt svag värme i en vanlig gryta men man kan använda sig av vattenbad om man vill krusidulla till det lite. Vispa äggen och sockret pösigt,tillsätt smör- och chokladröran samt vetemjölet. Rör blandningen väl. Blanda i en påse Polly och häll hela skapelsen i en smord pajform. Grädda mitt i ugnen,175 grader 30-35 minuter. Låt svalna av lite. Det är meningen att kakan ska vara kladdig,men den blir lite stabbigare när den svalnat av. Servera med vaniljglass eller vispad grädde! 



Segt,sött och smarrigt med smälta pollygodis i kakan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar