söndag 8 april 2012

Asgod ananaspaj!

Pajer på längden och tvären kan man ledsna på,men den här tröttnar man inte på i första taget! En alldeles lagom söt och saftig paj med fräsch smak av ananas,nästa gång ska jag komplettera med lite mango också...

150 gram smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 ägg
2 dl creme fraiche
ca 1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
(eller 3/4 dl socker+3 tsk vaniljsocker)
500 g avrunnen krossad ananas
(det går ypperligt att använda mer ananas,och även finfördela ananas i skivor om man inte har ananaskross hemma när man fått ett bakryck)

Blanda samman pajdegen,smöret bör vara rumstempererat. Bakpulvret gör att pajdegen blir luftig och frasig,ett av de bättre pajdegsrecepten jag använt mig av.

Vispa samman ägg,socker,creme fraiche,vaniljsocker med en vanlig handvisp och tillsätt ananasen. Pajskalet behöver inte förgräddas,så det är bara att pytsa i fyllningen och grädda härligheten i 40 minuter i175 graders ugnstemperatur (alt. 150 grader i varmluftsugn)

 En snabb och smidig paj utan förgräddat pajskal,kan det bli bättre tro?...

Pajen smakar vidunderligt,särskilt när den "satt sig"...dvs. svalnat av och serveras med vaniljglass. Går perfekt att servera den lite ljummen,men bitarna av den ser lite lätt kraschade ut då men det påverkar inte smakupplevelsen förstås...Mumsfilibabba!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar