söndag 1 april 2012

Fräck fåraherdepaj

Fått rester av köttfärssås över? eller vill du göra det smidigt för dig men allt-i-ett-rätt så är det här latmajans modell! Att det smakar gudomligt gör ju inte saken sämre precis...

ca 4-5 portioner,beroende på hur matglada vänner man har...

500 gram blandfärs
1 gul lök
1 paket klippt bacon
1 paket slantad prinskorv
färska champinjoner efter tycke o smak (hackade)
1 burk krossade tomater
kinesisk soja efter smak
ev en köttbuljongtärning
3 msk tomatpure
2 pressade vitlöksklyftor
salt o peppar
2 dl grädde

Om du har köttfärssås kvar från gårdagen går det ypperligt att använda den givetvis!

Koka 10-12 potatis beroende på storlek,pressa med potatispress och tillsätt 100 g smör,salta och peppra. Spritsa blandningen över formen. Det går lika bra att breda ut eller klicka ut moset med en sked om man tycker att det där med sprits är lite overkill...

 Lägg färsröran i en smord ugnsform och spritsa enkelt potatismos över härligheten...

När man täckt hela formen med moset gratineras det i 175 graders ugnsvärme ca 20 minuter, så anrättningen får fin färg! (går ypperligt med 150 grader i varmluftsugn)

 
 Serveras med sallad och inlagd gurka,och ketchup för barnen! Smaklig måltid...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar