söndag 19 december 2010

Choklad- och mandelbiscotti med apelsinstänk

Har du tröttnat på pepparkakor till glöggen så har du lösningen här! Lätta att baka,smarriga och med lång hållbarhet om du gömt kakburken för resterande delen av familjen vill säga...

  • 150 g sötmandel
  • 100 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk finrivet apelsinskal
  • 2 mindre ägg
  • ca 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker 
Rosta mandeln 10 min i 200 grader,låt svalna. Grovhacka chokladen och mandlarna. Det ska vara ganska stora bitar mandlar och det gör inget om några hela mandlar följer med. Vispa rumsvarmt smör och socker till en slät massa,tillsätt äggen och vispa lite till. Därefter tillsätts apelsinskalet och de blandade torrvarorna. Degen är lite kladdig,så det är enklast att göra längder av den direkt på bakpappersklädd plåt. Resultatet blir bäst om man gör rullarna utmed plåtens kortsida och fördelar smeten på två plåtar då det breder ut sig ganska rejält. Grädda 15 min i 200 grader,låt svalna ca 15 minuter innan du skär längderna på snedden ca 2 cm breda. Placera skorporna med sidan uppåt och grädda ca 8-10 min. De blir lite mjuka igen,men får rätt konsistens när de svalnat. Smarrigt ihop med glögg eller kaffe,förvaras i kakburk av plåt eller glasburk med lock.






Säljsucce' på dagens julmarknad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar