måndag 20 december 2010

Skogspytt på Muurikkan

Har du tröttnat på pinnbröd och hotdogs vid lägerelden? Då är Muurikka lösningen på det problemet! Tänk vad härligt att få rykande het mat som kittlar smaklökarna hos gänget vid lägerbålet,fisketuren eller efter skidturen i skogen...
  •  Rejält med strimlat älgkött eller nötkött
  • 2 skivade gula lökar
  • 2 slantade morötter
  • 2 L kantareller eller trattkantareller
  • 1 rejäl bit finhackad rotselleri
  • 1 slantad palsternacka
  • 2 skapligt finhackade äpplen
  • salt och nymalen svartpeppar
  • en skvätt viltfond (smaka er fram)
  • 8 krossade enbär,kan ökas om man vill ha mer viltsmak)
  • 5-8 dl grädde såklart
  • ev svartvinbärsgele  
Bryn/woka kött och lök först,lägg därefter i svamparna tills allt fått fin stekyta. Komplettera med grönsakerna,salta och peppra. Pytsa i grädde,fond,soja och enbär...Låt puttra. Denna rätt behöver inte redas då äpplena kokar sönder och ger stadga åt såsen! Servera med potatis och sallad med vinägrett...Smaklig måltid! I skogen kan detta med fördel serveras med Bulgur eller Cous cous som kokar snabbt o smidigt!

4 kommentarer:

  1. Du har kommit igång riktigt med det här bloggande..väldigt stolt över dig "Tant" ^^

    SvaraRadera
  2. Men det är inte lätt och lära gammal tanter blogga ;-)men håll i hatten för nu kör jag på!

    SvaraRadera
  3. Strålande!
    Jag har en annan (gammal) mattant som jag följer någonstans. Nu har jag alltså två mattanter som kan förgylla både kaffebordet och matsalsmöbeln :-)

    SvaraRadera
  4. hehe..Du är så välkommen att följa oss gamla mattanter! :-)

    SvaraRadera